Serpenyőben sült almás keksz - Különleges és egyszerű
Ennek a receptnek a segítségével izgalmas és nagyon finom édesség készíthető a legutóbbi sütésből megmaradt kekszekkel. Így egyetlen grammja sem vész kárba és a gyerekek is imádni fogják!
Hozzávalók (12 adaghoz)
- 3 közepes méretű zöldalma, meghámozva, felkockázva
- 1 teáskanál citromlé
- 3 evőkanál vaj
- 1/4 csésze főzőtejszín
- 1/2 csésze barnacukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1/4 teáskanál só
- 12 nagyobb méretű keksz (lehet bolti és saját készítésű is)
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki alaposan egy nagyobb, mély tepsit, ezután rakjuk félre. Tegyük a felkockázott almát egy közepes méretű serpenyőbe, majd locsoljuk meg a citromlével. Keverjük jól össze őket. Adjuk hozzá a vajat, illetve a tejszínt és rakjuk félre ezt is. Keverjük össze egy tálban a lisztet, a barnacukrot és a fahéjat, a mixet pedig öntsük az almához és alaposan forgassuk el benne. Alacsony hőfokon főzzük tovább az almás szószt, amíg a gyümölcs meg nem puhul és az egész be nem sűrűsödik. Gyakori kevergetés mellett 7 perc alatt elkészül. Helyezzük a kekszeket a kivajazott tepsibe, majd terítsük el rajta az almás szószt. A tetejére még szórhatunk egy kis barnacukrot, mielőtt a sütőbe tennénk. 30-35 perc alatt csodaszépen megsül.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!