Ricottás cukkinifasírt - Így dobd fel a hagyományost!
Cukkiniből számtalan étel készíthető. Nagyon finom például a cukkinifasírt, de ha már unjuk a hagyományos verziót, dobjuk fel egy kis ricottával! Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 2 közepes cukkini
- 80 g ricotta
- 1 tojás
- fél csésze zsemlemorzsa (a mennyiség változhat)
- 4 ek olívaolaj
- só és bors, ízlés szerint
- 1 citrom héja
Elkészítés
A megmosott, zsenge cukkiniket aprítsuk fel (de akár reszelhetjük is), majd egy nagy tálban keverjük össze a ricottával, a tojással, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a borssal. Keverjük jól össze, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát. Annyit tegyünk hozzá, amennyivel jól összeáll. 20 percig pihentessük a hűtőben, majd gyúrjunk belőle pogácsákat, kissé lapítsuk le és forró olajban (nagyjából 3 perc alatt) süssük ropogósra. Papírtörlővel itassuk fel a rajta maradt olajat és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!