Receptkülönlegesség: Epres pizza mozzarellával
Bár elsőre szokatlan lehet, de érdemes kipróbálni ezt a nem mindennapi receptet. Az édesszájúak nagy valószínűséggel imádni fogják!
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt
2 dkg friss élesztő
10 dkg finomra darált, héjázott mandula
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
2,5 dl langyos víz
Elkészítés:
Az élesztőt és a cukrot feloldjuk a langyos vízben, és hozzáöntjük a mandulával és sóval elvegyített liszthez. Összegyúrjuk egy rugalmas tésztává, és letakarva 1 órán át kelesztjük.
Epermártás:
Közben elkészítjük az epermártást. Ehhez 25 dkg epret 2 evőkanál kristálycukorral közepes lángon 10 perc alatt puhára főzünk, majd átpasszírozzuk és hűlni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, összegyúrjuk, és 4 egyforma darabra osztjuk. 4 darab 15-20 cm átmérőjű kerek lapot nyújtunk belőlük, és ezek mindegyikét sütőpapírra fektetjük. Elosztjuk rajtuk az eperszószt, és a 30 dkg szeletekre vágott epret, végül mindegyikre néhány darab minimozzarellát rakunk. Kevéske barnacukorral és durvára darabolt mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben 220 fokon 10-12 perc alatt készre sütjük. A tányéron csíkokra vágott bazsalikommal díszíthetjük.