Póréhagymás rizottó - Zöldséges rizsvacsora
A rizottó rendkívül sokféle módon elkészíthető, ez egy fűszeres, zöldséges variáció, ami önállóan és hús melett köretként is megállja a helyét.
Hozzávalók
- 1 kg póréhagyma
- 40 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg szalonna
- 2 evőkanál vaj
- 20 dkg rizs
- 5 dl húsleves leveskockából
- só
- bors
- szárított kakukkfű
- petrezselyem
Elkészítés
A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk és hosszában kettévágjuk, majd felkarikázzuk. A paradicsomot lehéjazzuk és nagy vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. A vajban üvegesre pirítjuk a hagymát, beleszórjuk a megmosott rizst, és tovább pirítjuk. A póréhagyma karikákat a rizshez keverjük. Leveskockából húslevest készítünk és felöntjük vele a hagymás rizst. Gyenge tűzön 25 percig főzzük, ha szükséges még forró vizet öntünk hozzá. Belekeverjük a paradicsomot, sóval, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Lefedve készre pároljuk. Tálalás előtt vágott petrezselymet szórunk rá. Közben az apróra vágott szalonnát szép barnára sütjük és tálaláskor a rizsre helyezzük.
Önálló ételként, és hús mellé köretnek is kiváló.
Készítsd el a póréhagymás gombalevest is!