Fehérboros-mustáros szűzérme - Húskülönlegesség
Ha vendégeket várunk, vagy a családot, párunkat akarjuk elkápráztatni valami különleges sülttel, próbáljuk ki a szűzérmét fehérboros mártással. A siker garantált lesz!
Hozzávalók
- 1 szűzérme (kb. 50 dkg)
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 1 púpozott evőkanál mustár
- 1,5 dl félszáraz fehérbor
- 1 tubus natúr sajtkrém
- 2 evőkanál zöldfűszer (petrezselyem, oregano, bazsalikom)
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés
A húst a sóval, borssal bedörzsöljük, majd olajon aranybarnára sütjük. Közben hozzáadjuk a hagymát és azzal együtt pirítjuk. A húst kivesszük, megkenjük a mustárral, majd visszatesszük a serpenyőbe, felöntjük a borral és kb. 10 percig így pároljuk tovább. A húst kivesszük, melegen tartjuk. A visszamaradt szószhoz hozzáadjuk a sajtkrémet, ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Kicsit megcukrozzuk és az apróra vágott zöldfűszerek felét hozzáöntve simára keverjük. A húst négyfelé vágjuk, megszórjuk a zöldfűszerek másik felével.
A boros-mustáros szósszal és vajas főtt tésztával tálaljuk.
Készítsd el a narancsos-gyömbéres csirkét is!