Ínyenc süticsoda - Fűszeres-rumos keksz

Ha valaki kedveli a különleges, fűszeres süteményeket, bátran próbálja ki ezt a rumos kekszet, igazán ínyenc ropogtatnivaló.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 20 dkg barna cukor
- 25 dkg sima liszt
- egy csipet só
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- fél teáskanál őrölt koriander
- fél teáskanál őrölt szerecsendió
- 2 evőkanál sötét rum
Elkészítés
Vékonyan kenjük meg a tepsit vajjal és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Krémesítsük a vajat a cukorral, amíg sima nem lesz. Adjuk hozzá a lisztet, sót, szódabikarbónát és a fűszereket. A kész masszából gyúrjunk labdákat, majd azokat kicsit kilapogatva helyezzük a tepsibe egymás mellé, legalább fél centi távolságra, hogy legyen helyük terjeszkedni. Süssük kb. 15 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Készítsd el a csokidarabos sütiket is!
Oldalak
