10-ből 9 ember minden egyes nap eszi ezt az ételt, ami észrevétlenül pusztítja a bélflórát: károsabb, mint elsőre gondolnánk

Talán nem is gondolnád, de van egy olyan, idehaza is közkedvelt élelmiszer, amit a legtöbben egészségesnek hitt nasiként fogyasztanak, pedig valójában egyáltalán nem tesz jót a szervezetünknek, főleg nem a bélflóránknak.
Te milyen gyakran fogyasztod?
Az egészséges bélflóra fenntartása alapvető fontosságú az általános jólétünk szempontjából. A bélrendszerünkben élő mikroorganizmusok nemcsak az emésztésben játszanak kulcsszerepet, hanem befolyásolják az immunrendszer működését, a gyulladásos folyamatokat és még a mentális egészségünket is. Az utóbbi években egyre több kutatás irányult arra, hogy feltárja az étrend és a bélmikrobiom közötti kapcsolatot. Míg sokan tisztában vannak azzal, hogy a feldolgozott élelmiszerek, a túlzott cukorfogyasztás vagy az antibiotikumok negatívan befolyásolhatják a bélflórát, kevesen gondolnak arra, hogy egy mindennap fogyasztott étel, amolyan "egészséges nasi" is épp olyan káros lehet bélrendszerünkre nézve, mint a cukor vagy az édesítőszerek, esetleg az ultrafeldolgozott élelmiszerek. Hogy pontosan miről is van szó, galériánkból megtudhatod!
Leadfotó: 123rf
Oldalak
