Panna cotta erdei gyümölcsökkel - Ellenállhatatlan olasz édesség
A panna cotta hamisítatlan olasz édesség, amely hazánkban is nagy népszerűségnek örvend. Egy kis erdei gyümölccsel a tetején elképesztően finom. Máris mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- ½ l tejszín
- 100 g cukor
- 100 ml tej
- 2 lap zselatin
- 1 vaníliarúd
Az öntethez
- ⅓ csésze cukor
- ¼ csésze víz
- 1 csésze fagyasztott piros bogyós gyümölcs
Elkészítés
A zselatinlapokat tegyük hideg vízbe. A tejet melegítsük fel, mielőtt forrni kezdene, zárjuk el alatta a gázt és adjuk hozzá a zselatint. Kevergessük, míg el nem oldódik. Egy másik serpenyőbe tegyük a tejszínt, a cukrot és a kikapart vaníliát. Mikor elkezd forrni, zárjuk el alatta a gázt és adjuk hozzá a tejet. Keverjük jól össze és öntsük ki kis tálkákba. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen. Tálalás előtt cukros vízben forraljuk fel a fagyasztott gyümölcsöket, majd a panna cottával együtt kínáljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!