Olasz csábítás - Négysajtos pizza
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
A pizza tagadhatatlanul felidéz mindenkiben emlékeket vagy álmokat Olaszországgal kapcsolatosan. De mi van akkor, ha 4 különböző sajtféle is megtalálható egyetlen pizzán? Garantált a négyszeres íz élmény!
Hozzávalók (3 pizzához)
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl langyos víz
- 4 ek. olaj
- 0,5 tk. só
A feltéthez:
- 40 dkg paradicsomszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg mozzarella
- 20 dkg gouda
- 20 dkg kéksajt
- 20 dkg parmezán
- só
- bors
- 3-4 zsályalevél
- 4 ek. olívaolaj
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a közepébe belemorzsoljuk az élesztőt, és 1 deci vízzel együtt kovásszá keverjük. 15 percig, konyharuhával letakarva kelesztjük. A maradék vizet és az olajat is hozzáadjuk, megsózzuk, és jól összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk. Még fél órán át kelesztjük. A megtisztított fokhagymát felszeleteljük, a zsályaleveleket felaprózzuk, a sajtokat pedig lereszeljük. A tésztát 3 részre osztjuk, és mindegyikből vastag, kerek lapot nyújtunk, lisztezett deszkán. Kivajazott tepsibe fektetjük a pizzákat, és megkenjük őket paradicsomszósszal. Sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a fokhagymát, a zsályát és a sajtokat. Olajjal meglocsoljuk. Nagyjából 20 perc alatt, 170 fokon aranybarnára sütjük.
Frissen, szeletelve tálaljuk!