Diós csiga - Ízletes tízórai

A saját kezűleg készített finomságoknak mindig jobb az íze, ezért is érdemes kipróbálni ezt az isteni diós csiga receptet, mely tökéletes lehet tízórainak vagy uzsonnának is.
Hozzávalók
A tésztához:
- 320 g tönkölybúza
- 2 kiskanál sütőpor
- 120 g porcukor
- 120 g lágy vaj vagy margarin
- 100 ml tej
- 3 evőkanál tejföl
- 1 tasak vaníliáscukor
- 1 csipet só
- 5 csepp citromaroma
A töltelékhez:
- 50 g lágy vaj vagy margarin
- 50 g darált dió
- 50 g zúzott dió
- 50 g barna cukor
A díszítéshez:
- 25 g margarin
- 60 g barna cukor
- 60 ml tej
- 90 g porcukor
- 200 g étcsokis tortabevonó
- néhány szem dió
Elkészítés
Béleljünk ki egy nagybb méretű tepsit sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt. A lisztet a sütőporral elkeverjük és egy keverőedénybe szitáljuk, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel sima tésztává dagasztjuk. él órán át hűvös helyen pihentetjük a tésztát. Enyhén lisztezett munkafelületen vékony lappá (megközelítőleg 30x40 cm) nyújtjuk. A tésztát a margarinnal megkenjük, a dióval és a barna cukorral megszórjuk. A tésztalapot feltekerjük és 2 cm széles darabokra vágjuk. A szeleteket a tepsibe fektetjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt alsó és felső sütésen 180°C-on, légkeverés esetén pedig 160°C-on sütjük 25-30 percig.
A cukormázhoz egy főzőedényben a margarint, a barna cukrot és a tejet összekeverjük és felforraljuk. Addig melegítjük, míg a massza besűrűsödik, ekkor hozzáadjuk a porcukrot, majd újra felfőzzük. A csigák felét a még forró mázzal azonnal bevonjuk és dióval meghintjük. A csokis bevonathoz a tortabevonót a tasakon szereplő leírás szerint felmelegítjük és a csigák másik felét bevonjuk.
Oldalak

This is a modal window.