Mézes kacsacomb - Egy kis változatosság

Ha már unjuk a szokásos csirkét, pulykát, sertést vagy marhát, akkor itt egy remek recept, a mézes kacsacomb, mely egy kis változatosságot enged bevinni konyhákba!
Hozzávalók (4 személyre)
- 4 db kacsacomb
- 3 evőkanál méz
- 3 db aprított újhagyma
- 2 db gerezd fokhagyma préselve
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 csipet tengeri bors, néhány szem bors őrölve
Elkészítés
Elkeverjük a hozzávalókat és a felét egy lapos tálba öntjük. Rárakjuk a kacsacombokat és leöltjük a másik felével. Jól megforgatjuk a pácban, majd berakjuk 2-3 órára a hűtőszekrénybe. Eközben előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Egy rácsos tepsibe vizet öntünk, olyan 1-2 centiméternyit. A rácsra helyezzük a kacsacombokat bőrrel lefelé. Megkenjük páccal és berakjuk sülni kb. egy órára. Közben 10-15 percenként meglocsoljuk 1-2 kanál páccal és 30 perc után megfordítjuk. Folytatjuk a locsolgatást. Amikor szép barna, rászórjuk a bőrös oldalra a sót és a borsot és még 10 percig sütjük a bőrös oldalával lefele.
Melegen fogyasszuk ízlés szerinti körettel, mint sültkrumpli, rizs, saláta, zöldségek vagy mártogatósok. Kóstold meg mustban pácolt kacsacomb receptünket is!
Oldalak

This is a modal window.