Uborkás muffin tökmaggal - Zöldséges finomság
A muffin azért remek dolog, mert szinte bármivel ízesíthető. Lehet édes, sós, gyümölcsös, zöldséges, csokis, vagy fűszeres verzió is. Most egy uborkával elkészíthető receptet mutatunk meg.
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg uborka
- 1 tojás
- 1 tk. oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 1,5 tk. só
- 0,5 cs. sütőpor
- 15 dkg füstölt sajt
- 2 dl tej
- 1 dl olaj
- tökmag
- vaj
Elkészítés
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a muffin sütőt kivajazzuk, vagy papírkosárkákat helyezünk a lyukakba. A lisztet, a sütőport és a fűszereket elkeverjük, majd egy másik edényben a tejet, az olajat, és a felvert tojást elegyítjük. A két keveréket összeöntjük. Belereszeljük a füstölt sajtot, valamint az uborkát. A tésztát a formákba töltögetjük egy kanál segítségével. A muffinok tetejét tökmaggal szórjuk meg, még a sütőbe helyezés előtt. Nagyjából 15-20 perc alatt készre sütjük.
Frissen, de kihűlve tálaljuk!