Mézes ropogós - Aranyos, pici sütemény
Mindig jól jön egy kis süti otthonra, főleg, ha olyan gyorsan és könnyen el lehet készíteni, mint ezt az aranyos, pici édességet, a mézes ropogóst.
Hozzávalók
- 20 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 40 dkg liszt
- 7 dkg cukor külön kis tálban
- 2 tojás felverve
- 1dl méz
- 1 kávéskanál só
- 3 kávéskanál fahéj
- 4 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál szerecsendió
Elkészítés
Felolvasztjuk a vajat, elkeverjük vele a cukrot és a mézet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a felvert tojásokat, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót, majd jól elkeverjük. Szépen hozzáadagoljuk a lisztet és minden adag után kevergetjük. Ezután berakjuk a hűtőbe legalább 2 órára, de akár egész éjszakára is bent hagyhatjuk.
Az elkészült tésztából dió nagyságú golyókat gyúrunk és meghempergetjük a cukorban, majd betesszük a sütőpapíros tepsibe kb. 7-8 cm-es távolságra egymástól. 180 fokon megsütjük, és 7-10 perc alatt készen is vannak a ropogós mézes falatkák.
Ízletes nassolnivaló bármilyen alkalomra!
Ha szerted az aprósüteményeket, kóstold meg isler receptünket!