Pulykaburger házilag - Otthon még finomabb
Manapság szinte már mindet elkészíthetünk házilag, legyen az gyros, hot-dog, pizza vagy épp egy finom hamburger. Nézzük meg milyen egy otthon készített pulykaburger!
Hozzávalók
- 40 dkg finomra darált pulykahús
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ közepes fej vöröshagyma
- 2-3 szál újhagyma
- 1 tojás
- 2 evőkanál mustár
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 kávéskanál frissen őrölt bors
Elkészítés
Mindhárom hagymát finomra vágjuk. A darált húst fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáadjuk a hagymákat és a mustárt. A tojásokat enyhén felverjük és beledolgozzuk. A végén hozzáadjuk a zsemlemorzsát is. Ezután lefedjük és néhány órára betesszük a hűtőbe. Azonban mielőtt kisütjük, kivesszük a hűtőből 1-2 órával hamarabb, hogy a massza szobahőmérsékletű legyen. A masszából formázunk 4 húspogácsát és felhevített olajban kisütjük.
A nap bármely napszakában fogyasztható ízlés szerint zöldséggel, sajttal, salátával, ketchuppal, mustárral vagy majonézzel.
Ha imádod a gyorskajákat, kóstold meg a klasszikus hamburgert is!