Egy kitörölhetetlen emlék: Menzás meggyszósz főtt hússal és krumplival
Emlékszel még az ízére?
Menzás meggyszósz főtt hússal és krumplival
Hozzávalók:
A húshoz és a krumplihoz:
- 50 dkg marhacomb
- 50 dkg krumpli
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb hagyma
- só
- bors
A mártáshoz:
- 40 dkg meggybefőtt
- 2 ek cukor
- 2 ek liszt
- 175 g tejföl
- szegfűszeg ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- csipet só
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és feltesszük főni kb. másfélszer annyi vízzel, amennyi ellepi. Beletesszük a felaprított zöldségeket is, sózzuk, borsozzuk és kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Ha kihűlt, felszeleteljük. A krumplit meghámozzuk, megmossuk és kockákra vágjuk, ezután sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A mártáshoz a meggyet egy lábasba tesszük, rákanalazzuk a cukrot és hozzáöntjük a vizet. Beledobjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a csipet sót is, majd amikor forr, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.