Mentás zöldborsókrémleves - Recept
Mit szólnál egy hagyományos fogáshoz egy apró csavarral? A menta teljesen új dimenzióba repíti a zöldborsólevest. A krémes és hűsítő, finom nyári étel receptjéért olvass tovább!
Hozzávalók
- 45 dkg zöldborsó
- 1,5 dl tejszín
- 1 fej saláta
- 15 dl tyúkhúsalaplé
- 3 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- 1 fej vöröshagyma
- néhány mentalevél
- só
- bors
Elkészítés
Egy nagyobb lábasba tegyük a feldarabolt salátát, vöröshagymát, valamint a borsót és a mentaleveleket. Az egészre öntsük rá a tyúkhúsalaplét, majd lassú tűzön, 25 percig forraljuk. Ha kész, botmixerrel pürésítsük, míg krémes állaga nem lesz. Ezután készítsük el a rántást. Az olvadt vajhoz adjuk hozzá a lisztet, majd a kapott masszát keverjük el a levesben, forraljuk át újból. A végén jöhet bele a tejszín, ízlés szerint só és bors.
Ezt is ajánljuk: Pho, a vietnami leves