Burgonya hercegnő módra - Recept
Ha különleges köretet készítenél, de próbáld ki a hercegnő burgonyát, aminek garantáltan sikere lesz. A húsok mellé kiváló, mutatós kis krumplihalmocskák receptjéért olvass tovább!
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 12 dkg vaj
- 4 db tojássárgája
- reszelt szerecsendió
- só
Elkészítés
Főzzük meg a krumplit sós vízben, szűrjük le róla a vizet, és ha lehet, tegyük vissza még a tűzre addig, míg elpárolog róla az összes víz. Ezután a burgonyát összetörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót. A pépes krumplit habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe csinos kis halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Ezt is ajánljuk: Hasselback burgonya