Francia finomság, a macaron - Recept
A legtöbben félnek a macaron elkészítésétől, bevalljuk, tényleg egy kicsit macerás, de megéri a fáradozást. Isteni desszert, ami nem véletlenül olyan népszerű mostanában. Próbáld ki te is!
Hozzávalók
- 3 db tojás
- 6 dkg kristálycukor
- 18,5 dkg porcukor
- 10 dkg finomra darált mandula
- ízlés szerint töltelek
- ételszínezék
Elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, majd habverővel elkezdjük felverni. Ha már kezd habosodni, hozzáadjuk a kristálycukrot, majd ezzel folyós habbá verjük. Ha ezzel megvagyunk, egy másik tálba beletesszük a mandulát, rászitáljuk a porcukrot, majd gyors mozdulatokkal belekeverjük a cukros-tojásfehérjés habba. A keverékből habzsákba töltünk egy keveset, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire nyomunk belőle. Ha szétfolyik, akkor még sűrítenünk kell a krémet, ha magától szilárdan megáll, akkor megfelelő az állaga. Hagyd őket egy órán keresztül állni szobahőmérsékleten, majd 140 fokra felmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Tetszés szerinti töltelékkel megkenjük a korongok belsejének egyik felé, majd összeragasztjuk a másik felével.
Ezt is ajánljuk: Churros, a spanyolok fánkja