Kovászos uborka krémleves pirított baconnel - Recept

Gondoltad volna, hogy kovászos uborkából is ínycsiklandó levest készíthetsz? Próbáld ki te is receptünket és nyűgözd le vendégeidet!
Hozzávalók
- 4 db kovászos uborka
- 1 kg kígyóuborka
- 4 gerezd fokhagyma
- 6 dl kovászos uborka leve
- 3 dl natúr joghurt
- pirított baconszalonna
- só
- bors
Elkészítés
Az uborkákat apróra vágjuk, majd turmixgépben pépesre daráljuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, az kovászos uborka lé felét és a joghurtot is, majd ezeket is összeturmixoljuk. Ízlés szerint hígíthatjuk a maradék lével, majd hűtőszekrénybe tesszük kb. 5 órára. A hideg levest uborkacsíkokkal és a pirított baconkockákkal tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Mexikói tüzes leves
Fotó: blogs.poughkeepsiejournal.com
Oldalak
