Lusta sajtos pogácsa - Se dagasztani, se keleszteni nem kell!
A sajtos pogácsa hihetetlenül finom, azonban a dagasztás miatt ritkán készítjük el otthon. Ebben a receptben kimarad ez a sok időt igénybe vevő folyamat, így gyorsan és egyszerűen jutunk hozzá a finom házi pogácsához.
Beismerem, hogy nem szeretek kézzel dagasztani, mert másnapra mindig izomlázam lesz tőle. A pogácsát viszont szeretem, ezért eddig mindig meghoztam a kellő áldozatot. Most azonban rábukkantam erre a dagasztás nélküli receptre, ami nemcsak dagasztás, de kelesztés nélküli is!
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dl tejföl
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg reszelt sajt a tésztába
- 3 tk só
A tetejére
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt
Elkészítés
Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval szaggassuk ki. A tetejét kenjük meg tojássárgával, és szórjuk meg reszelt sajttal. Közepesen meleg sütőben süssük aranysárgára.