Kukoricával töltött pulykamell tejszínes hagymamártással
A tejszínnel készült ételek híresek a könnyedségükről. A meleg eljövetelével igyekezzünk minél több tejszínes ételt készíteni szeretteinknek, hiszen ilyenkor senkinek sem esik jól a nehéz étel. A kukoricával töltött pulykamell tejszínes hagymamártással remek ebédnek ígérkezik.
Hozzávalók
- 4 szelet pulykamellfilé
- só
- őrölt bors
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 sárga kaliforniai paprika
- 1 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- 6 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kiskanál liszt
- 3 dl tejszín
- cukor
- ecet
- 40 dkg mexikói zöldségkeverék
Elkészítés
A pulykamell szeleteket klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. A kukoricához adjuk hozzá az apróra vágott paprikákat, a tojást, az aprított petrezselymet, majd ízesítsük sóval és borssal. Keverjük össze a zöldségeket és kenjük rá a pulykaszeletekre, majd hajtsuk össze, és hústűvel tűzzük össze őket. Kívülről is sózzuk meg a húsokat, majd forró vajon süssük meg mindkét oldalukat. Miután kész vannak, a visszamaradt zsiradékon süssük meg az aprított vöröshagymát, aztán szórjuk meg liszttel, keverjük össze és öntsük fel tejszínnel. Ezután tegyük vissza a pulykamelleket, és pároljuk készre addig, amíg a hagymamártás krémesre nem fő. Közben ízesítsük sóval, borssal, kevés cukorral és ecettel. Végül kevés olajon pároljuk meg a mexikói zöldségkeveréket, majd a pulyka és a hagymamártás mellé kínáljuk.
Kóstold meg a kukorica krémlevest is!