Krumplilángos: Egy íz a gyerekkorunkból, amit sosem feledünk
Laktató étel csupán 4 hozzávalóból.
Krumplilángos
Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 30-40 dkg liszt
- só
- olaj
Elkészítés:
A meghámozott, megmosott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval egy tálba nyomjuk. Ha valamelyest kihűlt, ízlés szerint sózzuk, ezután lassanként adagolva hozzá a lisztet, gyúrni kezdjük. Annyi lisztet kell hozzáadnunk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kapjunk. Egy rudat sodrunk belőle, felszeleteljük az egészet kb. 1 centi vastagságú karikákra, majd ezeket egyesével vékonyra nyújtjuk és olajjal megkent serpenyőben vagy palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel, de kacsazsírral megkenve még retróbb lesz az étel.