Krumplilángos: Egy íz a gyerekkorunkból, amit sosem feledünk

Laktató étel csupán 4 hozzávalóból.

Krumplilángos

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 30-40 dkg liszt
  • olaj

Elkészítés:

A meghámozott, megmosott krumplit sós vízben megfőzzük, majd leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval egy tálba nyomjuk. Ha valamelyest kihűlt, ízlés szerint sózzuk, ezután lassanként adagolva hozzá a lisztet, gyúrni kezdjük. Annyi lisztet kell hozzáadnunk, hogy egy rugalmas, nem ragacsos, nyújtható tésztát kapjunk. Egy rudat sodrunk belőle, felszeleteljük az egészet kb. 1 centi vastagságú karikákra, majd ezeket egyesével vékonyra nyújtjuk és olajjal megkent serpenyőben vagy palacsintasütőben mindkét oldalát megsütjük. Kínálhatjuk fokhagymás tejföllel, de kacsazsírral megkenve még retróbb lesz az étel.

További krumplis receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: csontnelkul.blogspot.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Fashion&Beauty
A Született feleségekben Gabbyként szereplő Eva Longoria nemcsak a népszerű szériában, hanem a való életben is divatikon – a legutóbbi megjelenésével ismét bebizonyította, hogy a stílusérzéke...
Sztárok
Idén is megrendezik a legnagyobb hazai fitness és életmód szakmai konferenciát Budapesten, a Millenárison 2024. november 30-án. Az esemény kapcsán megrendezett sajtótájékoztatón több hazai híresség...
Fashion&Beauty
Időnként mindenki vágyik egy friss, új megjelenésre, és mi más lenne ennél tökéletesebb módja a változtatásnak, mint egy teljes hajstílus átalakítás? A frodrászok szerint van most öt nagyon menő...
Lifestyle
Az Ikrek ismerőse hasznos információkat mondhat a jegy szülöttének, ami segíti tervei megvalósulását. Napi horoszkóp.
Egészség
A magyar konyha egyik nagy hagyománya a savanyúság, amit imádunk fogyasztani a szárazabb ételek mellé. Sokan nem gondolják, de ezeknek télen nagy előnyük is van.
Lifestyle
Magyarország több részét is belepte a hó, amire sokan vártak. A hópelyhek gyönyörűek tudnak lenni, de ha ránagyítunk, akkor nem fogunk két ugyanolyat találni?