Kókuszos málnatorta
Az édes kényeztetés mindenkinek jár. Ne foszd meg magad az élet apró örömeitől, amit egy szelet nyújthatna ebből a finom, omlós süteményből. Ráadásul a kókusz íze közvetlen az édenkertbe varázsol.
Hozzávalók
- 15 dkg finomliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 4 tojás
- 20 dkg cukor
- só
- 15 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg dara
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 dl natúr joghurt
- 30 dkg málna
Elkészítés
Először is a sütőt melegítsük elő 180 fokra, a lisztet pedig keverjük el a sütőporral. Utána a tojásokat keverjük össze elektromos habverővel a cukorral és egy csipet sóval addig, amíg fehér nem lesz, majd fakanállal keverjük hozzá a lisztet, a darát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük el benne óvatosan a málnát, majd öntsük bele egy sütőpapírral bélelt formába. Szórjunk a tetejére egy kis kókuszt, és addig süssük, amíg a teteje egy picit meg nem pirul. Ahogy kész van, a formából tegyük egy rácsra hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Kóstold meg az eredeti Islert is!