Szezámmagos húsgolyó avokádós salátával
Ez a recept azoknak való, akik igazi ínyenceknek számítanak. A szezámmagos húsgolyó tökéletesen passzol az avokádós salátához. Nem telít el, teljesen egészséges, ráadásul nem kell órákat tölteni a konyhában.
Hozzávalók
- 2 avokádó
- 40 dkg paradicsom
- 2 zöldcitrom leve
- 4 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- 2 szál póréhagyma
- 4 szál koriander
- 40 dkg darált csirkemell
- 1 tojás
- 4 evőkanál szezámmag
- olaj
- 5 dkg feta sajt
- salátalevelek a tálaláshoz
Elkészítés
Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magjait. A húsát kockázzuk fel, és öntsünk rá citromlevet. A paradicsomot mossuk meg, és vágjuk negyedekre. A többi zöldséget is tisztítsuk meg, a póréhagymát vágjuk karikákra, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le. Ezeket a hozzávalókat mind keverjük össze, majd ízesítsük sóval, borssal és finomra vágott korianderrel. A húst keverjük össze a tojással, ízesítsük sóval és borssal, majd formázzunk belőle golyókat, végül forgassuk bele a szezámmagba. Süssük ki forró olajban, majd tegyük rá egy tálba kirakott salátaágyba. Dobáljunk rá kockára vágott fetát, tegyünk mellé az avokádós salátából, és már tálalhatjuk is.
Kóstold meg a töltött avokádót is!