Rukkolás-fenyőmagos metélt
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/default_images/image_not_found.jpg?itok=cxG_mT8U)
Az olaszok tudják, hogy kell élni, és azzal is tisztában vannak, hogy kell minél színesebbé tenni a konyhájukat. Ha te is olyan kreatív szeretnél lenni, mint ők, ne habozz, próbálj ki mindent. Kezdheted akár ezzel a recepttel is.
Hozzávalók
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 1 csokor zöldhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 db paradicsom
- olívaolaj
- 1 marék rukkola
- 5 dkg fenyőmag
- reszelt parmezán sajt
Elkészítés
Először tisztítsuk meg a hagymákat, mossuk meg a paradicsomot, és mindegyiket aprítsuk fel. az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben, majd futtassuk meg rajta a hagymákat. Szórjuk bele a paradicsomdarabokat is, és ízesítsük sóval és borssal. Közben enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le, illetve a rukkolát mossuk meg, szárítsuk le, és forgassuk össze a paradicsomos szósszal. Ezt forgassuk össze a kész tésztával, majd szórjuk rá a zsiradék nélkül megpirított fenyőmagot és a parmezánt is.
Kóstold meg a szintén fenyőmaggal készült grízes desszertet ízletes kompóttal!