Karamellizált grapefruit - A vitaminokban gazdag desszert
A grapefruit igen egészséges gyümölcs, ám sokan a kissé kesernyés íze miatt nem szeretik. Cikkünkben egy olyan receptet mutatunk, amely még azoknak is tetszeni fog, akik egyébként nem rajonganak érte. Íme!
Hozzávalók
- 2 grapefruit
- 6 tk méz
- 2 ek vaj
- 2 ek barna cukor
- 2 ek liszt
- 1/4 tk fahéj
- szerecsendió
- csipet só
Elkészítés
A grapefruitot vágjuk ketté, majd csorgassuk a tetejére a mézet. Egy kis tálkában keverjük el a vajat, a barna cukrot, a lisztet, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót. Használjunk villát a keveréshez, így hamar morzsaszerű állagot kapnunk. Az egészet oszlassuk el egyenletesen a gyümölcsök tetején, majd a grapefruitokat helyezzük bele egy tepsibe és 8-9 perc alatt süssük meg. Tálaláskor egy kis tejszínhabot is nyomhatunk a tetejére. Kanállal könnyen kikanalazhatjuk a héjából.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!