Kalóriaszegény desszert - Joghurtos panna cotta
A panna cotta egy egyszerűen elkészíthető, Olaszországból származó desszert, mely fordításban annyit jelent: főtt tejszín. Joghurttal elegyített változata kalóriaszegényebb, ám ugyanolyan finom, mint az eredeti.
Hozzávalók:
- 30 dkg krémes joghurt (pl. görög joghurt)
- 1 dl tejszín
- 1 dl tej
- 9 dkg cukor
- 1 kk. vaníliaaroma
- 1 dkg zselatinpor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítés:
A joghurtot, a tejszínt és a tejet beleöntjük egy lábosba, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliaaromát, majd kevergetve felmelegítjük. Fontos, hogy ne forraljuk fel, mindössze addig tartsuk a lángon, amíg a cukor el nem olvad.
Ezután vegyük le a tűzről. Egy másik tálba szórjuk bele a zselatinport, és a még meleg joghurtos elegyből néhány evőkanálnyit tegyünk hozzá, majd kézi habverővel alaposan dolgozzuk össze. A zselatinnal elkevert masszát öntsük hozzá a maradék joghurtos elegyhez, jól dolgozzuk el, reszeljük bele a citrom héját, majd öntsük bele a formákba: 4 darab másfél decis tálkába.
Miután kihűltek, éjszakára a hűtőbe tesszük őket. Tálaláskor a tálak alját mártsuk pár pillanatig forró vízbe, majd tányérra fordítva, gyümölcsökkel együtt máris fogyasztásra kész.