Gyorsan finomat - Pestós penne

Ezzel az egyszerű, ugyanakkor könnyű fogással nehéz mellélőni, hiszen nemcsak nagyon ízletes, hanem nagyon elrontani sem lehet.
A tésztaételek nem hiába olyan népszerűek: bármilyen zöldséggel, hússal vagy mártással kombinálhatóak, és ízletes fogást alkotnak. Ráadásként elkészítésük kevés időt igényel, mégis lehetnek táplálóak és tartalmasak is.
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 40 dkg csirkemell
- 5 dkg fenyőmag
- 2 dl tejszín
- 1 dl olívaolaj
- parmezánsajt
- fokhagyma
- bazsalikom
- só, bors
Elkészítés:
Sós vízben feltesszük főni a tésztát. Ezalatt elkészítjük a mártást: a felaprított bazsalikomhoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a lereszelt parmezánt és az olívaolajat, melyeket pépessé mixelünk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A csirkemellet csíkokra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, majd ráöntjük a tejszínt, végül pedig hozzáadjuk az előzőleg elkészített pestót. A főtt tésztát összekeverjük a csirkehúsos mártással, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.