Grillezett ananászszeletek rózsaborssal és vaníliafagyival
Igazi egzotikus hűsítő lehet ez a különleges nyári desszert, ami a trópusok fülledt hangulatát varázsolhatja az étkezőasztalhoz.
Hozzávalók
- fél ananász
- 2 evőkanál méz
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál rózsabors
- 1 tojássárgája
- 50 g finomított barna cukor
- 5 cl konyak
- 4 gombóc vaníliafagyi
- porcukor
- citromhéjcsíkok
- levendulaág
Elkészítés
Hámozd meg az ananászt és szeleteld fel karikákra, majd vágd ki a közepét. Keverd össze a mézet, a gyömbérrel és a citromlével, majd kend meg vele az ananászszeleteket. Grillserpenyőben, forró vajon süsd meg az ananászszeletek mindkét oldalát 3-6 percig. Ha már átsült, szórd meg a rózsaborssal és húzd félre a serpenyőt. Öntsd hőálló edényben a tojássárgáját, a cukor és a konyakot, majd forralj vizet és a gőze felett verd fel a tojásos krémet. Az ananászszeleteket fektesd tányérra, tegyél mellé egy-egy gombóc fagyit, kend meg őket a konyakos krémmel, szórd le porcukorral és pár citromhéjcsíkkal vagy levendulaággal díszítsd.
Kóstold meg az ananászos csirkesalátát!
Fotók: funandfoodcafe.com, 1.bp.blogspot.com