Gombakrémleves - Őszi finomság
Ez egy kiváló krémleves recept. Különlegessége, hogy a gomba íze rendkívül intenzív.
Hozzávalók:
- 500 g gomba
- 250 g vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 csipet só
- 1 nagy késhegynyi őrölt fehérbors
- 100 ml habtejszín
- Petrezselyemzöld
Elkészítés:
A gombát alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vajat megolvasztjuk, majd a felkockázott vöröshagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk. A gombát a hagymára tesszük, annyit visszahagyunk, amennyit betétként szeretnénk tenni majd a levesbe. A hagymára tett gombára annyi vizet öntünk, amennyi félig ellepi. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A gombát puhára főzzük. Összeturmixoljuk, miközben a tejszínt a levesbe csurgatjuk. Ezt követően visszatesszük a levest a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk, készre ízesítjük a levest sóval, borssal ízlésünk szerint. A maradék gombát zsiradék nélkül megpirítjuk, a petrezselymet felaprítjuk, és tálaláskor a levesre szórjuk őket.