Gluténmentes meggyes piskóta – mert van élet a búzaliszten túl is
Jobb, mint az eredeti.
Meggyes piskóta
Hozzávalók
- 110 g rizsliszt
- 1 cs (40 g) gluténmentes vanília puding
- 5 tojás
- 150 g cukor
- 300 g fagyasztott meggy
Elkészítés
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben lassanként hozzáadjuk először a cukrot, majd a tojások sárgáját. A keverőgépet kikapcsoljuk és sütikanállal óvatosan beleforgatjuk a liszttel elkevert vaníliapudingot. Ha csomómentes a massza, már mehet is a tortaformába. Belepotyogtatjuk a jól lecsöpögtetett meggyet, majd 180 fokra előmelegített sütőben, alul-felül sütéssel kb. 20 percig sütjük, ezután, levéve a hőmérsékletet 170 fokra, még további 20-25 percig. A piskótánk akkor jó, ha felemelkedett, aranybarna színt kapott és elválik az edény falától. Azért érdemes tűpróbával is ellenőrizni, valóban elkészült-e. Figyeljünk, mert e piskóta sütésénél sem szabad nyitogatnunk a sütő ajtaját, vagy legalábbis az első 10 percében semmiképp! Ha kihűlt, a tortaformából úgy borítjuk ki, hogy a meggyes alja legyen felül, majd szeletekre vágva már kínálhatjuk is.