Nincs kekszalapod a kókusz- vagy a zserbógolyóhoz? Süsd meg 10 perc alatt!
Mutatunk egy gluténmentes változatot.
Gluténmentes keksz
Hozzávalók:
- 250 g teljes kiőrlésű barna rizsliszt
- 70 g cukor
- 125 g margarin
- 1 tojás
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a cukorral, majd elmorzsoljuk a nem túl hideg margarinnal. Ezután beleütjük a tojást és az egészet egy egynemű tésztává gyúrjuk. Ha kész, belisztezett deszkán kb. 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Kitűnő sütialap, szétmorzsolva isteni a karácsonyi zserbó- vagy kókuszgolyóba, de önmagában is nagyon finom egy jó forró tea mellé.