Ez a franciák kedvenc sós lepényének titka - Quiche sajttal és baconnel

A quiche a franciák kedvenc sós lepénye. A nap bármely szakában tökéletes fogás lehet és ezerféleképpen variálható. Most egy isteni sajtos, baconös változatot ajánlunk.
Sajtos-baconös quiche
A franciák kedvenc sós lepénye, a quiche a nap bármely szakában tökéletes eledel
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 12 dkg vaj (fontos, hogy hideg legyen)
- 1 db tojás
- 1 ek hideg víz
- 1 tk só
A töltelékhez:
- 200 ml tejszín
- 100 ml tej
- 4 tojás
- 1 doboz krémsajt
- 10 dkg reszelt sajt
- 15 dkg kockázott bacon
- 1 marék friss spenót vagy bébispenót
- kevés vaj
- ízlés szerint só. bors
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet morzsoljuk össze a hideg vajjal és a sóval. Robotgép segítségével dolgozzuk morzsás állagúvá. Adjuk hozzá a tojást és a hideg vizet és gyúrjuk alaposan össze.
- Egy kör alakú sütőformát vajazzunk ki. Nyújtsuk ki a tésztát, majd óvatosan helyezzük bele a formába - a lelógó részeket vagdossuk le.
- A tésztát szúrkáljuk meg, borítsuk le alufóliával és helyezzünk rá száraz babot vagy más hüvelyest nehezékként - így süssük elő 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig, majd nehezék nélkül további 5 percig.
- A kockázott bacont egy serpenyőben pirítsuk le.
- A töltelékhez a tejszínt, a tejet, a felvert tojásokat, a krémsajtot és a reszelt sajtot keverjük alaposan össze. Sózzuk, borsozzuk, tépkedjük bele a spenótleveleket, majd adjuk hozzá a pirított bacon kockákat.
- A tölteléket kanalazzuk az elősütött quiche tésztára, majd az egészet 180 fokon süssük készre 20-30 perc alatt.
Forrás: streetkitchen.hu
Fotó: 123rf.com
Oldalak

This is a modal window.