Így cselezi ki egy anyuka, hogy horribilis árat fizessen a fagyiért, ha megkezdődik a szezon

Már nagyjából lehet látni, hogy milyen árban lesz a fagyi 2025-ben. Egy anyuka elmondta, hogy nagyon ritkán járnak már le fagyizni, mivel van egy trükkje.
Így olcsóbban meg lehet úszni, mintha a fagyizóban hagynának ott rengeteg pénzt
A fagylalt, amely ma már az egyik legnépszerűbb édesség, hosszú múltra tekint vissza. Az első hűsítő finomságokat az ókori Kínában készítették el, ahol gyümölcsöket és mézet kevertek hóval, hogy egyfajta jeges édességet hozzanak létre. A fagylalt később a Közel-Keleten és Európában is megjelent, és különösen az olaszok játszottak kulcsszerepet a modern fagyi elterjedésében. A 17. századtól kezdve a fagylalt az arisztokrácia kedvelt desszertjévé vált, majd az ipari forradalomnak köszönhetően elérhető lett a szélesebb közönség számára is.
Az igazán jó fagylalt alapja a minőségi alapanyagok. A természetes gyümölcsök, a friss tej és tejszín, valamint a gondosan válogatott ízesítők garantálják a tökéletes ízharmóniát.
Persze a jó fagyinak meg is kell fizetni az árát. Magyarországon számos tényező befolyásolja ezt, például az alapanyagok beszerzési költsége, az energiaárak és az infláció.
Egy anyuka azonban már tavaly is trükközött ezzel kapcsolatban, hogy elkerülje a horribilis árakat. Mennyibe kerül majd egy gombóc fagylalt 2025-ben, és mi a módszere az édesanyának, azt a galériánkban megmutatjuk!
Leadfotó: 123RF
Oldalak
