Ennél pazarabb ebéd nincs egy nyomorúságos hétfőn – Villámgyors tejszínes-citromos tészta
![](https://www.femcafe.hu/sites/default/files/styles/story_hero/public/images2021/cikkek/tejszines_citromos_teszta_123rf_lead.jpg?itok=ZmNzg3O_)
A legtöbb ember számára a hétkezdés mindig kínkeservesen indul. Ha már ennyire fáj, hogy vége a hétvégének, készítsünk egy villámgyors, de különleges ízvilágú tésztát – hátha a finom ízek a visszaállást is megkönnyítik.
Tejszínes-citromos tészta
Hozzávalók:
- 250 g tészta (spagetti, penne, csavart, bármi lehet)
- 200 ml zsíros tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 citrom reszelt héja (lehetőleg kezeletlen)
- 40 g vaj
- 50 g reszelt parmezán
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
- A tésztát sós vízben főzzük meg a csomagoláson leírtak alapján.
- A citromot alaposan mossuk meg és finoman reszeljük le a héját. Fontos: amennyiben a citrom héját elfogyasztjuk, válasszunk kezeletlen, illetve bio citromot.
- A vajat egy serpenyőben olvassuk fel, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymagerezdet.
- Ha a vaj elkezd arany színűvé válni, adjuk hozzá a tejszínt és a citrom lereszelt héját. Ízlés szerint sózzuk.
- A tésztát szűrjük le, egy kevés (néhány evőkanálnyi) főzővizet tegyünk félre.
- A tejszínes-citromos szószhoz adjuk hozzá a megmaradt főzővizet és a reszelt parmezán felét. Forraljuk össze.
- A tésztát öntsük le a szósszal és szórjuk meg a maradék reszelt parmezánnal. Tálalásnál szórjuk meg friss őrölt borssal.