Fetával töltött paradicsom - Recept
Mi illik jobban a paradicsomhoz, mint a feta? Semmi! Épp ezért nincs is annál finomabb, mint amikor ezt a kettőt ötvözzük egy fogásban.
Hozzávalók
- 7 db paradicsom
A krémhez
- 25 dkg feta sajt
- 1/4 fej lilahagyma
- 3 szál újhagyma
- 7 levél bazsalikom
- 7 levél szárított medvehagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- chilipaprika
- petrezselyemzöld
- kevés tej
- őrölt feketebors
- oregánó
A díszítéshez
- olívabogyó
Elkészítés
Vágjuk le a paradicsomok tetejét, szedjük ki a belsejüket, majd tegyük félre. A lilahagymát aprítsuk fel az újhagyma zöldjével, a petrezselyemmel, a bazsalikomlevéllel, a medvehagymával, és a chilipaprikával együtt. A fetasajtot nyomkodjuk össze, adjuk hozzá a zöldségeket, fűszerezzük meg, öntsünk rá egy kevés tejet, és jól keverjük össze. A masszát végül kanalazzuk bele a paradicsomokba. Helyezzük rá egy tányérra a paradicsomokat, majd díszítsük olívabogyókkal.