Ezzel biztosan lefogysz! Hideg uborkaleves
Ebben a nyári időben nem is kíván az ember meleg ételt, így jól eshet ez a hideg uborkaleves. Tele van a piac és a zöldséges uborkával, amihez most potom összegekért juthatunk hozzá. A legjobb, hogy egyáltalán nem hizlal, így ebből a levesből is annyit ehetsz, amennyit akarsz és akkor, amikor akarsz, hiszen adagonként nincs több mint 40kcal.
Hozzávalók 2 személyre:
- kígyóuborka
- 2 dl alacsony zsírtartalmú joghurt
- metélőhagyma
- só,bors, kapor
Elkészítés
A kígyóuborkát meghámozzuk, feldaraboljuk és
mixerben összemixeljük.
Egy salátás tálba öntjük a joghurtot és a finomra szelt
metélőhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, majd
hozzáöntjük az uborkapürét és összedolgozzuk.
Hidegen, kaporral díszítve tálaljuk.
Tzatziki saláta a forró napokra
Fotók: simplebites.net