Egészséges nasi estére: Vegán karfiolszárnyak avokádós mártogatóssal

Mindjárt itt a karácsony és a nagy ünnepi zabálások ideje. Ilyenkor szinte még a csapból is édesség és halászlé folyik, ezért most hoztunk nektek egy diétás, nyers, vegán finomságot, hogy a gyomrotok picit megpihenjen a nagy megmérettetés előtt.
Hozzávalók
A nyers karfiolszárnyakhoz
- egy nagyobb fej karfiol
- 12 db datolya - felhasználás előtt áztassuk vízbe 30 percre
- 1 csésze apróra vágott paradicsom
- 1 evőkanál chilipor
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál fokhagymapor
- 2 teáskanál vöröshagymakrém
- 1 teáskanál őrölt bors
Az avokádós mártogatóshoz
- 1 avokádó
- 1/2 csésze víz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kockára vágott vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 2 teáskanál szárított kapor
- 3/4 teáskanál só
Vegán, nyers karfiolszárnyak
Elkészítés
Karácsonyi ízcsodák növényekből
December harmadik hétvégéjének vasárnapján, 17-én egy igazán különleges karácsonyi vásár várja az érdeklődőket a belvárosi Anker’t klubban: a növényi alapanyagokra specializálódott Vegan Wonderland első alkalommal hoz új színfoltot az adventi programok kavalkádjába. A tisztán növényi alapú ételek és kézműves termékek sokaságát felvonultató rendezvény különlegessége, hogy a kitelepülő éttermek olyan karácsonyi fogásokkal és desszertekkel, valamint a vásárosok olyan kézműves ajándékokkal és karácsonyi csomagokkal várják a nagyérdeműt, amelyeket csak a vásár idején lehet kipróbálni, megvásárolni.
Pucoljuk meg és szedjük rózsákra a karfiolt. Szárítsuk meg minél jobban, hogy a lehető legkevésbé maradjon nedves. Egy kisebb késes aprítóban dolgozzuk össze a többi hozzávalót, amíg egyenletes masszát nem kapunk. Forgassuk bele a karfiolrózsákat, alaposan fedjük be vele őket. Tegyük a karfiolt 118 fokra állított aszalógépbe körülbelül két órára. Hagyjuk a gépben, míg a szósz be nem sűrűsödik és a karfiol meg nem puhul. Ezután tegyük a késes aprítóba a mártogatóshoz szükséges avokádót és citromlevet, keverjük össze alaposan. Ezt követően adjuk hozzá a többi hozzávalót. Ha szeretnénk, tűzzük fogpiszkálóra a darabokat, hogy könnyebb legyen mártogatni és már fogyaszthatjuk is! Jó étvágyat!
Még egy finom vegán receptért kattints a következő oldalra!
Fotó:123rf.com
Oldalak

This is a modal window.