Diós-mazsolás sütemény őzgerinc formában sütve - Ünnepi desszert egyszerűen
Ez a diós-mazsolás sütemény remek desszert lehet a karácsonyi ünnepekre, de akár egy hagyományos hétvégén is nagyon jól jöhet, ha édes ízekre vágyunk. Mutatjuk a receptjét!
Hozzávalók
- 15 dkg margarin
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg dió
- 7 dkg mazsola
- 5 tojás
- 1 ek rum
- fél citrom reszelt héja
Elkészítés
A tojások sárgáját a rummal, a cukorral és a margarinnal keverjük habosra, majd adjuk hozzá a beáztatott mazsolát, a tojásfehérjékből vert habot, a durvára vágott diót és a fél citrom reszelt héját. Keverjük el, majd a masszával töltsük meg az őzgerincformát. Süssük készre, majd ha kedvünk tartja, vonjuk be csokoládéval vagy szórjuk meg extra dióval.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!