Serpenyőben sült áfonyás kalács - Percek alatt kész és mennyeien finom

Azoknak, akik nem szeretnének karácsonykor egész nap a sütő előtt görnyedni, ez a gyors és könnyű süti recept lehet a megoldás. A serpenyős áfonyás kalács mindenkinek nagyon ízlik majd!
Hozzávalók
- 2 és 1/4 csésze liszt
- 1 evőkanál sütőpor
- 3/4 teáskanál só
- 1/4 csésze cukor
- 1 csomag vaj hidegen
- 1 csésze tej
- 3/4 csésze áfonyaszósz vagy áfonyalekvár
Elkészítés
Vajazzunk ki egy nagyobb hőálló serpenyőt, melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Dolgozzuk össze a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot a háztartási robotgépben. Mixeljük addig, míg nyers zsemlemorzsára hasonlító állagú tésztát nem kapunk. Öntsük hozzá a tejet és folytassuk a keverést. Tegyük a tésztát egy tálba és óvatosan keverjük el benne az áfonyalekvárt. Ezután egyenletesen terítsük el a serpenyőben a kész masszát, késsel vágjunk bele 6-8 szeletet, hogy később könnyebb legyen tálalni. Tegyük a sütőbe és süssük 35 percig, míg a tészta aranybarna nem lesz.
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!