Diétás aranygaluska - Ha így készíted, egy dekát sem hízol tőle

Ugyanolyan finom, mint az "eredeti".
Diétás aranygaluska
Ha valaki örök harcban áll a kilókkal, pontosan tudja, milyen sóvárogni a finom sütemények után. Azonban nem kell mindenről lemondani: szakértőnk, Czanik Balázs most például a diétás aranygaluska receptjét osztja meg velünk.
Diétás aranygaluska - recept
Recept (6 adag)
Megjelent Czanik Balázs Sütizz és fogyj! című könyve!
Vége az önsanyargatásnak, elérkezett a büntetlen sütizés ideje! Megjelent Czanik Balázs Sütizz és fogyj! című receptkönyve, amely közel félszáz desszertet tartalmaz, olyanokat, amelyeket diétázók is bátran fogyaszthatnak. Az otthon könnyen elkészíthető édességek mindegyike alacsony szénhidráttartalmú, a fehér lisztet és cukrot más alapanyag helyettesíti, sőt a glutén-és laktózérzékenyek is találnak benne megfelelő recepteket. Részletekért kattints ide!
Hozzávalók:
- 30 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 1 db tojás
- 2,5 dkg élesztő
- 1 dl laktózmentes tej
- 2,5 dkg laktózmentes margarin
- 7,5 ml folyékony édesítőszer
- 1 csipet só
- 0,5 citromból nyert reszelt citromhéj
- 1 tk citromlé
- 15 dkg dió
- 7,5 ek eritrit
A vaníliasodóhoz
- 4 dkg szénhidrátcsökkentett liszt
- 3,5 ek eritrit (por állagú)
- 8 dl tej
- 1 kávéskanál vanília aroma
- 4 db tojássárgája
Elkészítés:
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Közben összekeverjük a szénhidrátcsökkentett lisztet, sót. Ha az élesztő kész, hozzáadjuk a szénhidrátcsökkentett liszthez a margarinnal, tojással, citrommal és eritrittel, majd kelt tésztát gyúrunk belőle. Ha a tészta szépen összeállt, letakarva, meleg helyen kb. 45 percet kelesztjük. Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát kb 1-1,5 cm vastagságúra, és egy kisebb pogácsaszaggatóval vagy pohárral szaggassunk belőle kis köröket.
Egy tortaformát vajazzunk ki, vagy béleljük ki sütőpapírral. Kb 5 dkg margarint olvasszunk fel a tűzhelyen, keverjük össze a diót az eritrittel. A kis „pogácsákat” mártsuk bele az olvasztott vajba, majd forgassuk meg az eritrites dióban. Pakoljuk őket szorosan egymás mellé a tortaformába. Ha a forma megtelt, szórjuk a tetejére a maradék diót, majd kelesszük újabb 30 percig. Előmelegített sütőben 160°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A vaníliasodóhoz 7 dl tejet forraljunk fel a tűzhelyen. 4 dkg szénhidrátcsökkentett lisztet keverjük el az eritrittel egy tűzálló tálban/lábasban, adjuk hozzá a vanília aromát, 4 tojássárgáját és 1 dl tejet. Keverjük csomómentesre. A forralt tejet szépen adagolva, folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Az egészet lassú tűzön, folyamatosan keverve (fontos, különben leég!) besűrítjük.
Lapozz, a következő oldalon kiderül, egy adagban mennyi energia, fehérje, szénhidrát és cukor van!
Oldalak
This is a modal window.