Alacsony szénhidráttartalmú lasagne - Tészta helyett egy titkos összetevővel
Ezentúl bűntudat nélkül eheted!
Alacsony szénhidráttartalmú lasagne - Hozzávalók:
Omlett
- 6db tojás
Ragu
- ½ fej vöröshagyma
- 500 g darálthús
- bors
- 1 konzerv hámozott paradicsom
- 1 nagy pohár passzírozott paradicsom
- 2 kk oregánó
- 2 kk bazsalikom
- 2 kk kakukkfű
Besamel
- olaj
- liszt
- krém
- só, bors
- 2 kk szerecsendió
Ekészítés
Egy tálban verj fel a 6 db tojást, majd öntsd egy tepsibe, egyenletesen oszlasd el, és süsd 80-100°C-on, míg el nem halványul a színe. Ezután a vöröshagymát kockázd fel, olajon párold meg. Ha ezzel elkészültél, kanalazd bele a darált húst, szórd meg borssal, sóval, öntsd rá a hámozott paradicsomot, majd a passzírozott paradicsomot. Szórj rá oregánót, bazsalikomot, kakukkfűt, és főzd meg. A besamelt készítsd el egy másik lábasban. Önts bele olajat, arra szórj egy késhegynyi lisztet, és kavargasd meg egy habverővel. Öntsd bele a krémet, szórj rá egy csipetnyi sót, egy-két csipetnyi borsot, szórj bele szerecsendiót, majd szórj bele egy pohárnyi friss krémet. Ezt követően szeleteld a tepsi méretére az omlettet, oszlass el egy réteg darált húst a tepsi alján, tedd rá az első szelet omlettet, majd ismét darált húst, krémet és újabb szelet omlettet. Ezt folytasd addig, míg el nem fogynak az összetevők. Az utolsó besamel rétegre szórj gazdagon sajtot, és tedd be a sütőbe 20 percre, 180°C-on. Ha elkészült, hagyd hűlni és fogyaszthatod is bűntudat nélkül a fantasztikus ételed. Ha úgy érzed nem vagy biztos magadban, segítségül itt az elkészítése videóban.