Cukkinis-csirkés rizottó - Laktató főétel
Ki tudna ellenállni egy kiválóan elkészített rizottónak? Szerencsére nem is kell! Máris mutatjuk a cukkinis-csirkés verzió receptjét, így akár már ma elkészíthetjük magunknak!
Hozzávalók
- 20 dkg csirkemell
- 20 dkg cukkini
- 30 dkg rizs
- 10 dkg bacon
- 8 dl alaplé
- 3 dkg parmezán
- 1 ek vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- só, bors
Elkészítés
A vöröshagymát aprítsuk fel és olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze őket. Öntsük fel borral, majd ha elfőtte a levet, adjunk hozzá 1-2 merőkanállal az alapléből. Ha ezt is elfőtte, újra öntsünk rá, és ezt a műveletet ismételjük addig, amíg meg nem puhul a rizs. Közben a szalonnát kockázzuk fel és vajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a megtisztított és felkockázott húst. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk meg. A szintén felkockázott cukkinit ekkor adjuk hozzá és így pároljuk össze. A húsos-cukkinis keveréket keverjük bele a rizsbe. Melegítsük össze, végül reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!