Csokis-gesztenyés pite kuktában sütve - Gluténmentes édesség
Glutén- és tejmentes finomság, ráadásul az allergiával élők is elkészíthetik. Nagyon finom, tipikus őszi édesség. Görgess lejjebb a receptért és készítsd el kuktában a pitét!
Hozzávalók
- 1/2 csésze gesztenyeliszt
- 1 ek méz
- 2 ek olívaolaj vagy kókuszolaj
A töltelékhez
- 1/4 csésze gesztenyeliszt
- 1/4 csésze mandulatej vagy víz
- 1 tojás
- 1 ek méz
- 30 g fekete csokoládé
Elkészítés
A gesztenyelisztet, a mézet és az olívaolajat keverjük csomómentesre, akár kézzel, akár géppel. Öntsük a tésztát egy alufóliával kibélelt, kerek sütőformába vagy egy fogantyú nélküli lábasba, ami passzol a kuktánkba és tegyük félre. (Nem kell elősütnünk a tésztát). 30 másodperc alatt olvasszunk fekete csokoládét a mikróban, majd keverjük hozzá a mandulatejet, gesztenyelisztet, a tojást és a mézet. Öntsük a tölteléket a tészta tetejére a formába, majd tegyük be együtt a kuktába 12 percre vagy a sütőbe 30 percre.
Hogyan süss kuktában
A kuktához jár egy lyukacsos aljzat. Pont annyi vizet öntünk a kuktába, hogy ha beletesszük az aljzatot, ne lepje el, tehát majd nem a vízben, hanem a gőzben fogjuk sütni a süteményt. Erre helyezzük rá a kuktába beleillő sütőformát, és végül körülbelül 12 perc alatt megsütjük.