Csirkemell tejszínes-citromos mártással - Alig várod majd, hogy elkészüljön
Van otthon csirkemell, de nincs ötleted, mit kezd vele? Akkor segítünk! Ezután a szaftos, tejszínes-citromos mártással készült húsétel után mind a 10 ujjadat megnyalod majd! Próbáld ki, érdemes!
Hozzávalók
- 4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell
- só és bors ízlés szerint
- 1 ek vaj
- 1 ek olívaolaj
- ¼ csésze tejszín
A szószhoz
- 1 csésze csirkehúsleves
- 2 ek citromlé
- 3 ek méz
- 2 tk szójaszósz
- 1 ek barna cukor
- 1 tk zúzott fokhagyma
- pirospaprika pehely
Elkészítés
A csirkemellet szeleteljük vékonyra, szórjuk meg sóval, borssal. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjunk hozzá egy evőkanál olívaolajat és 5-5 perc alatt süssük át a hús mindkét oldalát. Ezután alacsonyabb fokozaton, lefedve süssük még 10 percig. Ha letelt az idő, vegyük ki a húst a serpenyőből, a szósz hozzávalóit pedig keverjük el és öntsünk bele a serpenyőbe. 5 percig főzzük, majd adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük el és tegyük bele vissza a húst. Pár percig még főzzük együtt, majd zárjuk el alatta a gázt és tetszőleges körettel együtt tálaljuk.