Dobd össze, és már eheted is: rém egyszerű brokkolis rakott penne 30 perc alatt
Ebédre és vacsorára is tökéletes választás.
Brokkolis rakott penne
Hozzávalók:
- ½ kg brokkoli
- 20 dkg reszelt sajt
- 15 dkg füstölt-főtt szeletelt sonka
- 5 szelet bacon
- 2 dl tejszín
- 2 dl tej
- 1 cs penne tészta
- 1 fej lilahagyma
- só, bors
Elkészítés:
A tésztát és a brokkolit is külön-külön megfőzzük sós vízben. A karikákra vágott hagymát kevés olajon kicsit megdinszteljük, közben hozzáadjuk a bacont és a sonkát, azzal pirítjuk tovább. Ha kész, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, és csak éppen forrásig főzzük így. Közben sóval, borssal ízesítjük, ha pedig levettük a tűzről, hozzáadjuk a brokkolirózsákat és az egészet jól összekeverjük (csak arra kell vigyázni, hogy közben a brokkoli ne törjön nagyon össze). Egy hőálló tálat kikenünk margarinnal, és ebbe öntjük a szószos tésztát, amit aztán megszórunk a reszelt sajttal, végül előmelegített sütőbe toljuk, és körülbelül 15 percig sütjük, amíg a sajt rápirul.