Eredeti bolognai spagetti recept, olasz szakácstól: így a legfinomabb
Az olasz séf, Gennaro Contaldo tökéletes, eredeti bolognai spagetti receptjét hoztuk, ami magasan veri az eddigi variációkat.
Hozzávalók
- 1 db sárgarépa
- 7 dkg paradicsompüré
- 25 dkg darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- zeller
- 1 dl vörösbor
- 2 babérlevél
- rozmaring
- olívaolaj
- spagetti tészta
Bolognai spagetti: elkészítés
Olívaolajon - közepes lángon - megpirítjuk a darált húst, közben hozzáadjuk a vörösbort, fűszerezzük ízlés szerint sóval és borssal. Beleöntjük a sárgarépát, a vöröshagymát, a zellert - ami Gennaro szerint a lényegi elem -, a rozmaringot, babérlevelet, majd a paradicsompürét is és összekeverjük. Két merőkanál víz hozzáadásával kb. 45 percig pároljuk. Ez idő alatt kifőzzük a tésztánkat. A végén már csak a tálalás van hátra, a kész étel tetejére szórhatunk reszelt sajtot, így lesz az igazi. Az eredmény pedig egy ízekkel teli, mennyei bolognai. Jó étvágyat!