Böjtös tojásfasírt recept - Vega húsvét
Ajánljuk, hogy ezt a receptet ne csupán a vegetáriánusok próbálják ki, hiszen a végeredmény rendkívül ízletes.
Hozzávalók
- 6 kemény tojás
- 2 egész tojás
- 2 szikkadt zsemle
- 2-3 dl tej
- 1 fej hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk mustár
- 50 g zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj
- 2 dl tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés
A langyos tejben megáztatott, alaposan kinyomkodott zsemlét és a kemény tojásokat húsdarálón megdaráljuk, hozzáadjuk a megreszelt hagymát, a nyers tojásokat, a mustárt, a vágott petrezselymet, ízlés szerint sót, borsot, jól összedolgozzuk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, kissé ellapítjuk, zsemlemorzsába hempergetjük és forró, bő olajban mindkét oldalán pirosra sütjük. Papírkendőre szedjük, hogy a fölösleges zsiradékot beszívja. Előmelegített tálra tesszük; zúzott fokhagymával elkevert, kissé megsózott, felforrósított tejfölt adunk hozzá, amivel ki-ki ízlés szerint meglocsolja. Fejes salátát kínálhatunk mellé.
Ezt is ajánljuk: Tojásos nokedli - Katt ide!