Franciasaláta recept
A franciasaláta jó önmagában is, de akár köretnek is fogyaszthatjuk. Bármilyen húshoz illik.
Hozzávalók
- 60 dkg főtt zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, esetleg zeller vagy burgonya)
- 1 alma
- 4 ecetes uborka
- 1/2 doboz tejföl
- 1/2 doboz joghurt
- majonéz - ízlés szerint
- mustár, só, őrölt bors
- citromlé
Elkészítés
A megtisztított és kockára vágott zöldségeket főzzük puhára, de figyeljünk arra, hogy egyik se legyen túl puha. A megfőtt zöldséget öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk fel hasonló méretű kockákra az almát, és az ecetes uborkát. Az öntet hozzávalóit keverjük el és ízesítsük ízlés szerint, hígítsuk a citromlével vagy az ecetes uborka levével. A zöldségeket, almát, uborkát keverjük el a majonézes mártással, és tegyük pár órára hűtőszekrénybe.
Ezt is ajánljuk: Tojássaláta - Katt ide!