Bazsalikomos paradicsomleves egy kis extrával az alján
A klasszikus paradicsomleves jól bevált receptjén csavartunk egy kicsit, az eredmény pedig elképszetően finom lett. Próbáld ki te is!
Bazsalikomos paradicsomleves extrával
Hozzávalók (4 főre)
- 500 ml paradicsompüré
- 2 fej fokhagyma
- 1 szárzeller
- 1 kiskanál olívaolaj
- 4-5 levél bazsalikom
- 10 dkg apró kockákra vágott mozzarella
- só, bors
Elkészítés
Az olívaolajon futassuk meg az összezúzott fokhagymát és a nagyon apróra vágott szárzellert, majd dobjuk rá az apróra vágott bazsalikomot. Adjuk hozzá a paradicsompürét, majd főzzük forrásig. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tányér aljára rakjunk egy marék felkockázott mozzarellát, és merjük rá a forró levest. Meg fog történni a csoda: a sajt mennyeien felolvad, és csodálatos krémet képez a levessel.